



Meeting on a joint Belmont Forum/BiodivERsA Call on "Scenarios of biodiversity and ecosystem services" January 26-27, 2017, Paris

Meeting venue:

The meeting will be held at ANR, 50 Avenue Daumesnil, 75012 Paris

Nearest metro station: Gare de Lyon

Supporting documents:

- 1. 2017 call text from the EC for an international CO-FUND action to support the initiative
- 2. Concept note on a 2017 call on scenarios of Biodiversity and Ecosystem services

DAY 1: 26 JANUARY 2017 14:00 – 18:00

14:00 Welcome and introduction - 10 min

By Patrick Monfray & Xavier Le Roux

Welcome words and brief introduction to the meeting

14:10 Discussion on the research priorities to be addressed with the call text - 60 min

- Presentation of the concept note developed on the 2017 Call following the scoping WS of July 2016
- Short presentation of the 2017 EC COFUND Call text
- Proposed steps for the development of the call text, with possible timeline
 DECISION: identification of shared priorities for further developing the call text

15:10 Governance and administrative issues - 50 min

- Management of the Call secretariat and distribution of roles; Coordination of the COFUND proposal
- Discussion on the documents framing the Joint Action (MoU, Consortium Agreement, Grant Agreement)
 DECISION: identification of the 2 funding organisations that will manage the Call secretariat
 DECISION: agreement on the documents to be produced and proposed timing

16:00 Coffee break (30 min.)

16:30 Discussion on procedures for the joint call - 90 min

 Discussion on the evaluation process (application procedures, eligibility rules, evaluation criteria, scoring system, evaluation procedures, composition and role of the Evaluation Committee, use of external reviewers, etc.)

www.biodiversa.org





Discussion on a timeline for the call

DECISION: agreement on application, evaluation and selection procedures

DECISION: agreement on the call timeline

18:00 - End of the meeting

19:00 - Social dinner

DAY 2: 27 JANUARY 2017 09:00 – 12:30

9:00 Discussion on the development of the COFUND Proposal - 40 min

- Short presentation and discussion on the COFUND proposal and structure
- Discussion on the way to present the collaboration between BiodivERsA and the Belmont Forum in this proposal
- Next steps for the submission of the COFUND proposal and timeline
 DECISION: agreement on the way to coordinate and manage the COFUND proposal, including timeline

9:40 Budget and funding model - 50 min

- Presentation and discussion about the general call budget
- Presentation and discussion about the funding model (use of EC top-up money for research funding and Coordination Unit Costs, etc.)

10:30 Coffee break (20 min.)

10:50 Budget and funding model (continued) - 90 min

- Discussion on the distribution of costs for Call preparation and implementation/management
- Discussion on possible interest to participate to this joint call by the funding organisations
- Discussion on financial pressure and oversubscription rate and how to deal with it (budget adjustment, common pot, etc.)

DECISION: agreement on a targeted funding model (including Call amplitude, Call costs, indicative commitments, and use of EC money)

DECISION: agreed guidelines to cope with financial pressure and oversubscription rate

12:20 wrap up & conclusions - 10 min

- Reminder of the main decisions taken and of the next steps

12:30 - End of the meeting & lunch

www.biodiversa.org